Koronavirus jatkaa leviämistään maailmalla ja Suomessa. Otamme Kuopion Työterveys Oy:ssä tilanteen hyvin vakavasti. Tärkein prioriteettimme on turvata asiakkaidemme sekä henkilöstömme turvallisuus ja terveys. Seuraamme tilannetta ja päivitämme ohjeitamme tarvittaessa viranomaisohjeiden mukaisesti. Myös COVID-19 -tapauksia epäiltäessä noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia. Toimimalla ohjeiden mukaisesti vähennämme osaltamme tartuntoja ja sairastumisia.

Etäpalveluiden käyttäminen

Etäpalveluiden käyttöä lisäämällä suojaamme sekä asiakkaitamme että hoitohenkilökuntaamme vähentämällä turhia käyntejä työterveyshuollossa. Kaikille yrityksille lisätään infektiokauden ajaksi mahdollisuus etävastaanottoon.

Epäiltäessä koronavirustartuntaa tai sinulla on flunssan oireita, otathan yhteyttä puhelimitse omaan työterveyshoitajaan tai vaihteeseemme p. 044 – 7655600 tai etävastaanoton kautta

Etävastaanottoon kirjautuminen tästä

Sairauspoissaolotarpeen arviointikäytäntöihin muutoksia

Suosittelemme esimiehen luvalla poissaoloa työstä tällä hetkellä 1-5 päivän ajaksi flunssan kaltaisten oireiden vuoksi. Yhteydenottoa terveydenhuoltohenkilöstöön tuolloin ei välttämättä tarvita. Työterveyshoitaja voi kirjoittaa hengitystieinfektiossa 1-7 päivän sairauspoissaolon puhelimitse puhelinkeskustelun tai muun vastaavan yhteydenpidon perusteella vakuututtuaan kyseisestä sairaudesta ja työkyvyttömyydestä. Normaalikäytäntömme näissä molemmissa on 1-3 päivää. Työterveyshoitajan sairausloman jälkeen vielä oireiden jatkuessa mahdollisesti jatkosoittoaika lääkärille. Näillä kaikilla väliaikaisilla muutoksilla varaudumme käsillä olevaan poikkeustilanteeseen.

Ohjeet koronavirustaudin COVID-19 kotihoitoon

Jos taudin oireet ovat lieviä eikä henkilö kuulu riskiryhmiin, lääkärin tekemää taudinmääritystä ei pääsääntöisesti tarvita, vaan taudin voi sairastaa kotona. Sairastuneen vointia on kuitenkin tarkkailtava, ja tietyt oireet vaativat välitöntä hoitoa. Ennen työhön paluuta pitää olla oireettomana 1 vrk.

Kun sairastut

· Vältä läheistä kontaktia muihin. Pysyttele kotona, kunnes kuume on poissa ja muut oireet vähenemässä. Hengitystieinfektio paranee useimmiten noin viikon kotilevolla.

· Sairaana ollessa lepo ja riittävä nesteiden nauttiminen on tärkeää. Kuumetta ja särkyä voit lievittää apteekista ilman reseptiä saatavilla lääkkeillä.

· Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

· Tarkkaile vointiasi ja soita tarvittaessa terveyskeskukseen. Jos joudut lähtemään lääkäriin, peitä suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla.

Alla olevan linkin kautta voit seurata ajankohtaista tilannetta liittyen koronavirukseen.

THL ajankohtaista

Kuopion Työterveys Oy